Последвайте Гласове в ЕС и Обединеното кралство са изправени пред дългосрочна

...
Последвайте Гласове в ЕС и Обединеното кралство са изправени пред дългосрочна
Коментари Харесай

Forbes: Растящите цени на горивата и дълбоката рецесия тласкат Западна Европа към Средновековието

Последвайте " Гласове " в 
Европейски Съюз и Обединеното кралство са изправени пред дълготрайна енергийна рецесия, съгласно старши колумниста на Forbes Кенет Рапоза, написа RT. В резултат на това, съгласно него, водещите стопански системи в района, в това число Германия, би трябвало да разпределят разхода на гориво и даже да понижат производството.

Заради рекордното повишаване на газа западноевропейските страни се „ придвижват в Средновековието “. Те би трябвало да изсекат гори на фона на намаляването на съветските доставки на гориво, написа Рапоза.
Според него рецесията, пред която е изправен районът, към този момент не наподобява краткосрочна. Това е изключително видимо в образеца с Германия, където фирмите " страдат " от високи сметки за електрическа енергия и даже би трябвало да съкратят активността си.
Въпреки Брекзит, Обединеното кралство също се изправи пред следствията от политическите неверни калкулации от страна на Европейски Съюз. За да реши енергийния проблем, новият министър председател на страната Лиз Тръс престана да слуша климатичното лоби и даде обещание да отстрани възбраната за рандеман на газ посредством хидравлично разтрошаване, акцентира създателят.

В опит да се „ избави “ Германия подписва дълготрайни контракти за доставка на американски LNG. Все още обаче би трябвало да се откри място за неговото настаняване, тъй че немското държавно управление ще би трябвало да построи нови терминали допустимо най-скоро, изяснява колумнистът.
„ Но тези дейности трябваше да бъдат подхванати преди доста години или най-малко преди оповестяването на съветските наказания. Европа нямаше асо в ръкава си “, твърди Рапоза.
Икономисти от английския финансов конгломерат Barclays Capital предвиждат, че Европейски Съюз е изправен пред „ по-дълбока продължителна криза и по-устойчиво повишаване на инфлацията “. Причината за това са растящите цени на силата, строгите ограничения на Европейската централна банка и спадът на търсенето.
Според специалистите рецесията в еврозоната ще продължи до второто тримесечие на 2023 година, а действителният Брутният вътрешен продукт ще намалее с 1,7%. В този случай някои страни ще бъдат по-зле от други. Най-остро рецесията ще бъде усетена от Германия, която е мощно подвластна от доставките на съветски газ, Испания, Италия и Франция.
През последните пет години Европейският съюз е консумирал приблизително 400 милиарда кубически метра газ годишно, от които към 100 милиарда са отишли ​​за семействата и 167 милиарда за промишлеността. Други 133 милиарда са употребявани като междинни запаси в енергетиката.
Преди началото на спецоперацията в Украйна Европейски Съюз купи съвсем половината газ от Русия. Следователно, когато Москва понижи износа на газ за Европа в отговор на глобите, единственото, което остава на блока, е да възстановява потреблението на запаси и да търси други възможности. Открит остава въпросът за какво водачите на Европейски Съюз не са помислили за това по-рано, показва Рапоза.
Според него Европа е съумяла да размени обилни количества съветски газ с по-скъп LNG от други източници. Но те от своя страна също трябваше да понижат разхода на гориво.
Европейската комисия счита, че Европейски Съюз би трябвало да понижи потреблението на газ с към 15% (или към 60 милиарда кубически метра) от годишното си ползване, в случай че " прекъсне връзките " с Москва. Въпреки това, даже това пресмятане допуска, че Русия ще продаде несъмнено количество синьо гориво на блока.
Според икономистите на Barclays Европа може да запълни по-голямата част от празнината (минус 16 милиарда кубически метра), в случай че включи атомните електроцентрали и въглищата в своята „ матрица на възобновимата сила “. Всякакви претенции за понижаване на потреблението обаче ще нанесат същите вреди на стопанската система, както високите сметки за ток.
В последна сметка европейската бизнес класа и население ще принудят водачите да трансформират курса. Общественият напън ще бъде съпроводен от нови известия за съкращения и затваряне на фабрики и тогава ще може да се каже, че рецесията в района е " достигнала дъното ", счита Рапоза.
Експертите на Barclays споделят, че чакат U-образно възобновяване на европейската стопанска система до втората половина на идната година. Междувременно Европейски Съюз може единствено да съчувства, заключава Кенет Рапоза.

Източник: " Труд "
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР